‘Shell wil zich richten op schaliegas’

Shell zal zich de komende tien jaar op schaliegas richten, om de nodige groei te kunnen bereiken. Dat laat topman Ben van Beurden weten tijdens een interview met Financial Times.

De topman van het bedrijf laat weten dat de multinational wil investeren in de productie van elektriciteit, biogas en chemicaliën. Natuurlijk zal het bedrijf ook blijven focussen op de olie- en gasproductie. Hier wil men vooral voor naar Argentinië, Canada en de Verenigde Staten.

In het verleden heeft Shell ook geïnvesteerd in schalie-energie. Dat ging niet altijd zoals gehoopt. Zo moest het bedrijf in 2013 een afschrijving van maar liefst 2,1 miljard doen.

Inmiddels zijn er echt investeringen gedaan door Shell, waardoor het stappen zou kunnen maken waardoor het winstgevend wordt. Er zijn verschillende mogelijkheden volgens de topman.

Tip: wist u dat ieder jaar veel geld kunt besparen op uw energierekening? Start daarom direct met gas en stroom vergelijken en bespaar!

Concurrenten

Door te investeren in schaliegas, volgt men andere multinationals. Onder ander Chevron en ExxonMobil leggen zich toe op schaliegas.

Plaats een reactie

vijftien + 20 =