Regeringspartijen willen nieuwbouwhuizen zonder gasaansluiting

De regeringspartijen VVD en D66 willen dat nieuwbouwhuizen niet langer worden aangesloten op het gasnet. Op die manier willen de partijen het gasverbruik terugdringen.

Dat vertelt Tweede Kamerlid Rob Jetten van D66. ‘’Op termijn is er geen gas meer in Groningen. Bovendien is het beter voor het klimaat.’’

Nederland verduurzamen

‘’Als Nederland echt wil verduurzamen, moet het nu stappen nemen naar een duurzame toekomst. Dat begint al bij het verminderen in gasverbruik’’, aldus VVD-collega kamerlid Dilan Yeşilgöz-Zegerius. Volgens de politicus zouden nieuwbouwhuizen niet langer moeten worden voorzien van een gasaansluiting: ‘’waarom zouden we huizenbezitters op iets aansluiten, waar we eigenlijk vanaf willen?’’.

In de aankomende jaren, tot 2021, zullen er circa 230.000 nieuwe woningen bijkomen. In principe worden deze huizen niet langer aangesloten op het gasnet. Als het aan deze Kamerleden ligt, wordt de nieuwe regelgeving dit jaar nog ingevoerd. De maatregel zou vooral gelden voor nieuwbouwprojecten waar men nog niet aan begonnen is.

Tip: besparen op uw stroom- en gaslasten? Stap dan over naar de goedkoopste gasleverancier.

Het voorkomen van onnodige kosten

De nieuwe maatregelen zouden er bovendien voor zorgen dat er later geen onnodige kosten worden gemaakt. Nederland moet verduurzamen en het aanleggen van gasnetten kost ook geld. Als dat op termijn dan niet meer wordt gebruikt, is het zonde om daarin te investeren.

Plaats een reactie

6 − vier =