Goedkoopste gasleverancier

Wilt u graag overstappen naar de goedkoopste gasleverancier? Dat is een verstandige keuze, want met de overstap kunt u veel geld besparen. Besparingen lopen uiteen tot maar liefst 450 euro per jaar. Met behulp van onze vergelijkingstool kunt u gemakkelijk en snel de goedkoopste gasleverancier vinden. Optioneel kunt u nog gebruikmaken van de verschillende filters.

De goedkoopste gasleverancier staat bovenaan

Onze handige vergelijkingstool toont altijd de goedkoopste gasleverancier bovenaan. Het is verstandig als u uw postcode en huisnummer invult. Op die manier kan de rekentool bepalen welke gasmaatschappijen beschikbaar zijn in uw regio. Daarnaast kunt u uw verbruik invoeren. Op basis van uw verbruik wordt er direct een goede schatting gemaakt van de kosten per gasmaatschappij. Weet u uw verbruik niet? Geef dan uw gezinsgrootte aan. Op basis van uw gezinsgrootte wordt er een goede schatting gemaakt. Alle gegevens worden veilig verstuurd via een beveiligde verbinding. Dat betekent ook dat uw gegevens niet kunnen worden onderschept door derden. Wij gebruiken uw gegevens enkel voor de vergelijkingstool: deze worden verder niet opgeslagen op onze server.

Hoeveel kan ik besparen?

Als u overstapt naar de goedkoopste gasleverancier, kunt u ontzettend veel geld besparen. De hoogte van de besparing loopt uiteen van circa 285 euro tot 450 euro. Het is geheel afhankelijk van uw verbruik (en doorgaans uw gezinsgrootte). Een groot gezin bespaart meer dan een gemiddeld gezin, omdat zij ook gewoonweg meer verbruiken. Overstappen loont altijd, indien u beschikt over een contract van onbepaalde duur.

100% onafhankelijk vergelijken

De rekentool werkt 100% onafhankelijk. Dat wil zeggen: wij hebben geen invloed op de prijzen. Deze tarieven worden namelijk bijgewerkt door een derde partij. De gastarieven zijn daarmee ook altijd actueel.

CO2-compenseerd gas aanvragen

Als u wilt, kunt u in de filters selecteren op ‘CO2-gecompenseerd gas’. Dit is de duurzame variant. Het betreft hier wel gewoon aardgas. Echter wordt er in dit geval wel geïnvesteerd in duurzame projecten. Daarnaast worden er bomen aangeplant om de CO2-uitstoot te compenseren. Helaas is de technologie nog niet zover, dat er enkel groen gas kan worden geproduceerd. Dit is daarmee de meest duurzame variant van dit moment.

Stroom en gas bij dezelfde leverancier?

U kunt ervoor kiezen om gas en stroom apart af te sluiten. Echter is het in negen van de tien gevallen verstandig om dit gezamenlijk af te sluiten. U ontvangt doorgaans namelijk een lagere welkomstkorting, indien u ervoor kiest om deze apart van elkaar af te sluiten. Indien gewenst kunt u daarom ook stroom vergelijken. Ook hier kunt u optioneel kiezen voor duurzame stroom. U kunt onder andere filteren op alleen duurzame leveranciers, stroom van zonnepanelen, stroom van windmolens of tot slot kunt u nog filteren op groene stroom uit Nederland. Door de laatste optie te selecteren, weet u zeker dat uw stroom in Nederland is opgewekt. Er wordt namelijk ook veel stroom geïmporteerd uit het buitenland. Voornamelijk de Scandinavische landen leveren veel waterkrachtenergie naar Nederland.

Vast of variabel tarief?

U kunt bij de goedkoopste gasleverancier aangeven of u wilt kiezen voor een vast of variabel tarief. De verschillen tussen de twee tarieven zijn simpel: bij een vast tarief staat het tarief gedurende de looptijd vast, terwijl een variabel tarief kan wijzigen gedurende de looptijd. Dat is afhankelijk van de olieprijzen: indien de olieprijzen stijgen, stijgt ook het stroom- en gastarief. In de regel veranderen de tarieven halfjaarlijks: per 1 januari en per 1 juli. Het blijft daarmee altijd een beetje gokken. Van tevoren weet u immers nooit of de olieprijs stijgt of zakt.

Als u voor zekerheid wilt kiezen, kiest u voor een contract met een vast tarief. U profiteert echter dan niet tussentijds van prijsdalingen. Indien uw contract wordt omgezet naar een contract voor onbepaalde duur, wordt uw vaste energietarief doorgaans omgezet in een doorgaans hoger variabel tarief. Daarom is het ook verstandig om te stappen naar de goedkoopste gasleverancier op het moment dat uw contract is verlopen.

Welke contractperiode kies ik?

Er zijn verschillende contractperiodes waar u uit kunt kiezen. In de gasvergelijker kunt u kiezen tussen een eenjarig, een driejarig of een direct opzegbaar contract. In negen van de tien gevallen is een jaarcontract het meest voordeligst. Hier krijgt u in verhouding de meeste korting. Daarnaast kunt u na een jaar weer overstappen naar de goedkoopste gasleverancier. Op die manier kunt u ieder jaar weer flink besparen op uw gas- en stroomrekening.

Kiest u voor een bepaalde gasleverancier?

Indien gewenst, kunt u kiezen voor een bepaalde gasleverancier. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u gasmaatschappij X fijn vindt, omdat zij een goede klantenservice bieden. U hoeft hier echter niets te selecteren, indien u geen voorkeur heeft. De goedkoopste gasleverancier staat in dat geval altijd bovenaan.

Wanneer is het beste overstapmoment?

U kunt niet op ieder willekeurig moment overstappen naar de goedkoopste gasleverancier. Het is van groot belang dat u eerst kijkt naar uw huidige contract. Indien u al jarenlang bij dezelfde gasaanbieder zit, beschikt u waarschijnlijk al over een contract voor onbepaalde duur. In dat geval kunt u direct beginnen met gasprijzen vergelijken. Ook als uw contract binnen zes weken afloopt, kunt u direct starten met vergelijken.

Heeft u nog een contract voor een langere periode dan deze zes weken? Dan kunt u wellicht beter eerst wachten met vergelijken. U riskeert namelijk een overstapboete, indien u te vroeg overstapt naar een nieuwe leverancier. Optioneel kunt u wel aangeven bij de nieuwe energieleverancier dat u het contract op een later moment wilt laten ingaan. Dat kan doorgaans tot zes maanden van tevoren.

Hoe kan ik overstappen?

Wilt u overstappen naar de goedkoopste gasleverancier? Dat is gelukkig erg gemakkelijk. Als eerste kunt u uw postcode en huisnummer invoeren in de vergelijkingstool. Deze zijn nodig om te bepalen of bepaalde gasmaatschappijen beschikbaar zijn in uw regio. Vervolgens kunt u uw (geschatte) verbruik invoeren. Op basis van uw verbruik worden de gastarieven berekend. Weet u uw verbruik niet? Dan kunt u uw gezinsgrootte doorgeven. Er wordt dan een goede schatting gemaakt. Optioneel kunt u nog filteren op onder andere looptijd contract of CO2-gecompenseerd gas. De goedkoopste gasleverancier, op basis van de door u ingevoerde gegevens, staat altijd bovenaan. U kunt deze selecteren door te klikken op de oranje button. Vervolgens wordt u doorgeleid naar de website van onze partner.

Op deze website kunt u uw nieuwe contract afsluiten. U ontvangt dan een bevestiging van de gasmaatschappij. Vanaf dit moment heeft u nog 14 dagen wettelijke bedenktermijn. U kunt uw aanvraag binnen deze termijn nog kosteloos opzeggen.

Als de wettelijke bedenktermijn verstreken is, zullen de verschillende gasmaatschappijen uw meterstand opvragen. Uw oude leverancier heeft dit nodig voor de eindafrekening, terwijl uw nieuwe leverancier dit nodig heeft voor de vaststelling van het termijnbedrag. Verder wordt de overstap voor u geregeld. De gasmaatschappijen houden u ervan op de hoogte wanneer u de definitieve overstap maakt naar de nieuwe maatschappij. Overstappen was nog nooit zo gemakkelijk! Het betreft daarmee ook min of meer een administratieve wijziging, waardoor u toch flink veel geld bespaart.

Hulp nodig?

Wilt u graag overstappen naar de goedkoopste gasleverancier, maar heeft u hier nog enige hulp bij nodig? Stuur ons dan gerust een bericht via het contactformulier op onze contactpagina. Onze klantenservice is op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 en 17.00 uur. Op deze momenten beantwoorden wij u vragen en/of opmerkingen graag.