Gas vergelijken

Wilt u ook besparen op uw energie- en gaslasten? Start vandaag nog met gas vergelijken en bespaar! Met behulp van onze gasvergelijker kunt u gemakkelijk en snel diverse gasleveranciers met elkaar vergelijken. Vul uw postcode en verbruik in voor een compleet overzicht op basis van uw woonadres. Deze service is uiteraard volledig onafhankelijk én gratis te gebruiken.

Waarom gas vergelijken?

Gas is doorgaans duurder dan stroom en te veel betalen is eigenlijk altijd zonde. Vooral in de wintermaanden gebruiken we veel gas. Het is nodig om de verwarming op te warmen, zodat we geen koude voetjes krijgen. Daarnaast gebruiken we gas om te koken. U merkt het al: u gebruikt het ontzettend vaak. Het is dan zonde om veel te veel te betalen. Daarom kunt u gas vergelijken. Door jaarlijks over te stappen van gasleverancier, kunt u ontzettend veel geld besparen.

Hoeveel kan ik besparen?

Als u gas vergelijken gaat, kunt u ontzettend veel geld besparen. Grote gezinnen zien een jaarlijks besparing tot wel 450 euro. Een gemiddeld gezin bespaart op jaarbasis circa 285 euro. Dat is veel geld, waar u weer andere leuke dingen mee kunt doen.

De goedkoopste gasleverancier staat bovenaan

In onze handige vergelijkingstool staat de goedkoopste gasleverancier altijd bovenaan. U hoeft dus zelf ook niet meer te filteren op de ‘goedkoopste bovenaan’. Dat hebben wij alvast voor u gedaan, zodat u altijd direct de goedkoopste gasmaatschappij in een oogopslag ziet. Daarmee vergelijkt u ook altijd 100% onafhankelijk. Deze dienst is bovendien volledig gratis te gebruiken. Wij krijgen slechts een kleine commissie als u een contract afsluit bij de nieuwe gasmaatschappij. Het gaat ons er dan ook alleen maar om dat u minder betaalt voor uw rekening!

Voer uw postcode, huisnummer en verbruik in voor een compleet overzicht

Als u gas vergelijken gaat, is het verstandig om uw postcode en huisnummer in te voeren. Op basis van uw woonadres gaat de vergelijkingstool voor u aan de slag. Niet iedere gasmaatschappij is namelijk beschikbaar in iedere regio. Dat is ook de reden waarom u deze gegevens moet invullen. Daarnaast kunt u uw verbruik aangeven. Op basis van uw verbruik worden de geschatte prijzen per gasaanbieder getoond. Weet u uw verbruik niet? Dan kunt u ook uw gezinsgrootte doorgeven. Op die manier wordt er een goede schatting gemaakt én geen nood: de handige gasvergelijker zit er nooit naast!

Kiest u voor ‘duurzaam’ gas?

In het overzicht kunt u ook filteren. U ziet hier ook ‘CO2-gecompenseerd gas’ staan. Dat is wel ‘gewoon’ aardgas, maar de CO2-uitstoot wordt gecompenseerd met onder andere het aanplanten van bomen en investeringen in duurzame projecten. Helaas is écht groen gas nog niet voldoende ontwikkeld. Op die manier kunt u toch een beetje duurzaam investeren.

Kiest u ook voor stroom?

Als u wilt, kunt u gas en stroom afnemen bij verschillende leveranciers. Echter kunt u er ook voor kiezen om dit allebei bij dezelfde aanbieder af te nemen. U krijgt dan namelijk vaak de hoogste welkomstkortingen. Als u dit apart van elkaar neemt, is de korting vaak minder. Indien u ook kiest voor stroom bij een bepaalde aanbieder, kunt u er ook voor kiezen om te filteren op duurzaamheid. Zo kunt u bijvoorbeeld aangeven dat u alleen duurzame leveranciers in het overzicht wilt zien. Ook kunt u specifiek filteren op bijvoorbeeld stroom van zonnepanelen of stroom van windmolens. Tot slot kunt u ook kiezen voor ‘alle groene stroom uit Nederland’. Dan weet u zeker dat deze stroom is opgewekt uit Nederlandse energiebronnen. Er wordt namelijk ook met enige regelmaat groene stroom geïmporteerd vanuit het buitenland. Onder andere de Scandinavische landen leveren groene stroom naar Nederland dat opgewekt is middels waterkrachtcentrales.

Een energietarief uitkiezen

Indien u gas wilt afnemen bij een gasleverancier, kunt u kiezen voor een bepaald tarief. U heeft standaard de keuze uit een vast of een variabel tarief. Indien u kiest voor een variabel tarief, kan het zijn dat u over een half jaar een ander tarief betaalt. Deze tarieven kunnen namelijk halfjaarlijks veranderen, per 1 januari en per 1 juli. De prijs is afhankelijk van de olieprijs: indien deze stijgt, stijgt ook het gastarief. Echter geldt dat andersom ook: indien deze prijs daalt, daalt ook het gastarief. Als u kiest voor een vast contract, staat het tarief vast gedurende de looptijd van het contract. Echter profiteert u niet van tussentijdse prijsdalingen. Vaak wordt het vaste tarief na afloop van het contract omgezet tot een, doorgaans hoger, variabel tarief. Om die reden kan het ook verstandig zijn om over te stappen naar de goedkoopste gasleverancier, indien uw contract is ‘afgelopen’.

De looptijd van uw nieuwe contract

In de gasvergelijker kunt u kiezen uit drie verschillende contractperiodes: 1 jaar, 3 jaar en direct opzegbaar. U kunt in principe het beste kiezen voor eerstgenoemde: een eenjarig contract. Deze is in negen van de tien gevallen het meest voordelig. U kunt dan namelijk na een jaar weer overstappen naar een nieuwe gasleverancier. Dan kunt u ook weer profiteren van welkomstaanbiedingen en welkomstacties. In verhouding krijgt u minder korting bij een driejarig contract. Een direct opzegbaar contract is vrijwel nooit goedkoper en in de meeste gevallen duurder.

Wanneer kan ik overstappen?

U kunt natuurlijk ten alle tijden gas vergelijken, maar u kunt niet altijd overstappen. Dat heeft namelijk te maken met uw huidige contractduur. Om die reden is het belangrijk dat u uw huidige contract erbij pakt. Mogelijk is dit nog een geprint contract, maar het kan ook goed zijn dat deze gewoon online staat bij uw huidige gasaanbieder. Hier staat aangegeven wanneer uw contract afloopt. Indien u al beschikt over een contract voor onbepaalde duur, kunt u direct starten met gas vergelijken. Loopt uw contract binnen zes weken af? Ook dan kunt u alvast beginnen met gas vergelijken. Dat heeft te maken met de wettelijke bedenktijd van 14 kalenderdagen én een maand opzegtermijn.

Indien uw contract niet binnen zes weken afloopt, kan het soms verstandig zijn om eerst te wachten. Indien u namelijk te vroeg overstapt, kan het zijn dat uw huidige gasmaatschappij u een overstapboete in rekening brengt. Dan is het voordeel al gauw weer weg. Bij sommige gasmaatschappijen is het mogelijk om zes maanden van tevoren alvast een nieuw contract af te sluiten. Zij laten het contract dan later ingaan. Het is dan wel belangrijk dat u dit aangeeft bij de nieuwe gasmaatschappij.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is tegenwoordig een fluitje van een cent. U vult als eerste uw postcode en huisnummer in, waardoor de gasvergelijker weet welke aanbieders allemaal beschikbaar zijn in uw woonplaats. Daarnaast wordt er gevraagd om uw verbruik. Op basis van uw verbruik kan de vergelijkingstool een goede inschatting maken van de kosten. Weet u uw verbruik niet? Geef dan uw gezinsgrootte aan, zodat er een schatting kan worden gemaakt. De goedkoopste gasleverancier staat nadien altijd bovenaan. Optioneel kunt u nog filteren op onder andere looptijd contract, duurzaamheid, vast of variabel tarief of aanbieder. Als u de juiste gasmaatschappij heeft gevonden, kunt u klikken op de oranje button. U wordt dan doorverwezen naar de website van onze partner. Dat betekent ook dat u onze website verlaat: maar geen nood, want bij ons sluit u het contract uiteindelijk ook niet af.

Als u op de website van de gasmaatschappij komt, kunt u hier uw gegevens invoeren. Geef eventueel aan wanneer u het nieuwe contract wilt laten ingaan, indien u nog niet beschikt over een contract voor onbepaalde duur. U ontvangt nadien een bevestiging van de nieuwe gasleverancier. U heeft vanaf moment nog exact 14 kalenderdagen om uw bestelling te annuleren. Dat geldt voor alle online en telefonische aankopen: dat is het retourrecht.

Na deze periode vragen beide maatschappijen om de meterstand. De oude aanbieder gebruikt deze gegevens voor de eindafrekening, terwijl de nieuwe aanbieder deze gegevens nodig heeft om het termijnbedrag te kunnen vaststellen. Vervolgens wordt de overstap volledig geregeld door de twee maatschappijen. Dit is de overstapservice, waarvoor u zelf helemaal niets meer hoeft te doen. Wel zo handig én gemakkelijk. Ook dit is helemaal kosteloos en u komt nooit zonder gas (en eventueel ook stroom) te zitten.

Hulp nodig met gas vergelijken?

Wilt u gas vergelijken, maar heeft u hier toch nog enige hulp bij nodig? Onze klantenservice helpt je graag. Op werkdagen zijn wij bereikbaar tussen 09.00 en 17.00 uur. Stuur ons gerust een bericht via het contactformulier op onze contactpagina. Stuur uw vragen, opmerkingen of feedback bij voorkeur zo specifiek mogelijk door, zodat we u zo goed mogelijk kunnen helpen.