Een dag zonder gas? Steun het initiatief voor Groningen!

Jorien Bakker roept mensen op om een dag door het te leven te gaan zonder gas. Ze wil daarmee haar solidariteit tonen aan de Groningers.

Dat betekent dus een dag geen warm water, geen gasfornuis en geen verwarming. Ze kondigde de actie aan op Twitter: #dagzondergas. Bakker heeft al diverse positieve reacties gehad op het initiatief.

Bewustwording probleem

Volgens Bakker is het een probleem voor iedereen: niet alleen voor de Groningers. Gas is en blijft een fossiele brandstof en is niet hernieuwbaar. Het gaat dus op den duur op. Een gasloze dag zal in eerste instantie niet veel opleveren. Zo zal de NAM hier heus niet wakker van liggen. Toch vindt Bakker dat mensen er op die manier alvast aan kunnen wennen.

Een toekomst zonder gas

De vrouw hoopt dat de overheid ook serieus naar duurzame alternatieven kijkt. Als het kabinet serieuze plannen maakt in verduurzaming, kunnen we streven naar een toekomst zonder gas.

Kies voor CO2-gecompenseerd gas

Heeft u een energiecontract die binnenkort afloopt? Of heeft u al een contract voor onbepaalde duur? Start dan direct met stroom en gas vergelijken en selecteer ‘CO2-compenseerd gas’ (ook wel bekend als klimaatgecompenseerd gas). Er wordt dan geld geïnvesteerd in duurzame projecten.

Plaats een reactie

negentien − 6 =