Belgen vinden klimaatverandering een probleem

85 procent van de Belgen vindt klimaatverandering een serieus probleem. Onze zuiderburen geloven dat vooral zonnepanelen het verschil kunnen maken.

Dat blijkt uit de Nationale Klimaatenquête. 85 procent van de Belgen vindt dat klimaatverandering serieus moet worden aangepakt. 53 procent van de Belgen denkt dat zonnepanelen het verschil kunnen maken.

Deze gegevens werden bekend gemaakt door de dienst Klimaatverandering van de Federale Overheidsdienst (FOD), Volksgezondheid en Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu. Het onderzoek werd eerder ook al uitgevoerd in 2005, 2009 en 2013.

Klimaatverandering is een probleem

Steeds meer Belgen vinden klimaatverandering een probleem. Een direct aanpak is vereist. De voornaamste bezorgdheid voor onze zuiderburen is de aantasting van het milieu. 81 procent noemt dit als het belangrijkste probleem. Men legt de verantwoordelijkheid vooral bij anderen en wijzen vooral naar de industrie. Ook het vrachtvervoer en personenvervoer zou schadelijk zijn voor het milieu.

Tip: wilt u ook bijdragen aan een beter milieu? Start dan direct met stroom en gas vergelijken en stap ook over naar een duurzamere energieleverancier. In onze handige vergelijkingstool kunt u gemakkelijk aangeven dat u wilt overstappen naar een duurzame leverancier.

Belgen vinden zichzelf milieuvriendelijk

Belgen vinden echter dat zijzelf milieuvriendelijk zijn. Op het gebied van mobiliteit, huishouden, woning en aankopen zou men bewust nadenken over het milieu. De meeste respondenten willen nog milieubewuster worden. Veel Belgen denken erover na om zonnepanelen te laten plaatsen op het dak. 53 procent van de respondenten denkt namelijk dat dit het verschil kan maken. Slechts 22 procent maakt momenteel al gebruikt van deze technologie. 80 procent van de respondenten geven aan dat zij hun huis ook beter willen isoleren. Dat is opmerkelijk, want slechts 37 procent denkt dat dit echt een verschil maakt.

Scroll to Top